Fact Check: Ľudovít Ódor NEBOL premiérom za stranu Progresívne Slovensko

Overovanie Faktov

  • podľa: Novinári Lead Stories
Fact Check: Ľudovít Ódor NEBOL premiérom za stranu Progresívne Slovensko Nezávislý

Bol Ľudovít Ódor premiér za stranu Progresívne Slovensko? Nie, to nie je pravda: Počas svojho pôsobenia vo funkcii premiéra bol Ľudovít Ódor nezávislým členom úradníckej vlády, ktorú vymenovala prezidentka Zuzana Čaputová v období medzi pádom predchádzajúcej vlády a nadchádzajúcimi voľbami.

Toto tvrdenie sa objavilo vo videu (archivovanom tu) na TikToku, kde bolo publikované účtom podpredsedu Národnej rady Slovenskej Republiky Andreja Danka s názvom @andrejdanko128 24. januára 2023. V príspevku sa nachádzalo nasledovné tvrdenie:

Bývalý premiér úradníckej vlády Ľudovít Ódor povedie kandidátku Progresívneho Slovenska do Európskeho parlamentu. Len sa potvrdilo, že nikdy nebol nezávislým premiérom, ale celý čas bol premiérom za Progresívne Slovensko.

Takto vyzeral príspevok na TikToku v čase písania článku:

Snímka obrazovky 2024-01-31 o 13.19.51.png

(Zdroj: Screenshot z TikToku vyhotovený Wed Jan 10 16:20:24 2024 UTC)

Príspevok tvrdí, že Ľudovít Odor nikdy nebol nezávislým premiérom, ale bol členom strany Progresívne Slovensko. Toto tvrdenie prichádza po tom, čo Ódor potvrdil, že vo voľbách do Európskeho parlamentu povedie kandidatúru Progresívneho Slovenska. Avšak na pozíciu premiéra Slovenskej republiky sa dostal ako člen úradnickej vlády, ktorá nebola (archivované tu) súčasťou žiadnej strany.

Chcete informovať ostatných o presnosti tohto článku?

Sledujte, kto ho zdieľa (môžu to byť aj vaši kamaráti…) a pridajte link do komentára.:

O Nás

International Fact-Checking Organization Meta Third-Party Fact Checker

Lead Stories je webová stránka na overovanie faktov, ktorá vždy hľadá najnovšie nepravdivé, zavádzajúce, klamlivé alebo nepresné príbehy, videá či obrázky, ktoré sa šíria internetom.
Zbadali ste niečo? Dajte nám vedieť!.

Lead Stories je:


Najčítanejšie

Najnovšie

Zdieľaj, čo si myslíš