Fact Check: Policajtka, ktorá si siahla na život v Bratislave, NEBOLA milenka Daniela Lipšica

Overovanie Faktov

  • podľa: Novinári Lead Stories
Fact Check: Policajtka, ktorá si siahla na život v Bratislave, NEBOLA milenka Daniela Lipšica Bez Dôkazov

Je pravda, že mŕtva policajtka v Bratislave bola milenkou špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica? Nie, to nie je pravda: Tvrdenie bolo podané bez poskytnutia akýchkoľvek dôveryhodných verejne dostupných dôkazov. Výrok nezverejnilo žiadne relevatné médium a smrť policajtky neprepojila s Lipšicom ani polícia, ktorá prípad vyšetruje.

Toto tvrdenie sa objavilo vo videu (archivovanom tu) na TikToku, kde bolo publikované účtom @dkxdkx1981 7. januára 2023 s titulkom "Armáda lopát a 'potvrdené informácie'". Takto sa začínal:

Skutočnosť, ktorej ja verím, je to, že s ňou Daniel Lipšic niečo mal. Že je to ďalšia z jeho žien, mileniek. Popri jeho manželke Beáte Lipšicovej, ktorá niekoľko rokov dozadu priznala neveru v bulvári.

Takto vyzeral príspevok na TikToku v čase písania článku:

Snímka obrazovky 2024-01-10 o 17.06.29.png

(Zdroj: Screenshot z TikToku vyhotovený Wed Jan 10 16:06:38 2024 UTC)

"Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II boli dňa 04.01.2024 vyslaní k nálezu tela ženy bez známok života v jednom z bytov obytného domu v druhom bratislavskom okrese," uviedol bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff s tým, že žena bola príslušníčkou policajného zboru (archivované tu).

Vyhľadávanie frázy "mŕtva policajtka v Bratislave" (archivované tu) pomocou indexu tisícov dôveryhodných spravodajských webov News.Google, 16. januára 2024, neodhalilo žiadne články, ktoré by dokazovali, že zosnulá žena bola milenkou Daniela Lipšica. V minulosti pritom médiá informovali o iných osudoch mileniek verejných činiteľov, napríklad tu (archivované tu).

Identitu teda nemohol zistiť ani slovenský dezinformátor a extrémista Daniel Bombic, známy pod pseudonymom Danny Kollár, ktorý nepodložený výrok vo videu uviedol.

Chcete informovať ostatných o presnosti tohto článku?

Sledujte, kto ho zdieľa (môžu to byť aj vaši kamaráti…) a pridajte link do komentára.:

O Nás

International Fact-Checking Organization Meta Third-Party Fact Checker

Lead Stories je webová stránka na overovanie faktov, ktorá vždy hľadá najnovšie nepravdivé, zavádzajúce, klamlivé alebo nepresné príbehy, videá či obrázky, ktoré sa šíria internetom.
Zbadali ste niečo? Dajte nám vedieť!.

Lead Stories je:


Najčítanejšie

Najnovšie

Zdieľaj, čo si myslíš